Jobba hos oss
Som LTH-institution vid Lunds universitet är vi en statlig arbetsgivare som erbjuder en mängd spännande tjänster inom utbildning och forskning.
Förmåner
Förmåner som ges anställda vid Lunds universitet inkluderar:
- Förmånlig semester (antal dagar varierar mellan 28 och 35 beroende på ålder)
- Möjlighet att ha bisyssla
- Rätt till ersättning för viss sjukvård och läkemedel
- Friskvårdsersättning och en friskvårdstimme per vecka
- Möjlighet till löneväxling där lön växlas mot tjänstepension
- Möjlighet till förmånlig deltidspension from 61-års ålder
Arbetsmiljö
Institutionen arbetar aktivt med såväl fysisk som organisatorisk arbetsmiljö och följer Lunds universitets/LTH:s rutiner för exempelvis utvecklingssamtal och lönerevision. Arbetstidsavtal reglerar verksamheten och arbetstiden är huvudsakligen förlagd till vardagar 07.30–16.30 med vissa variationer för de medarbetare som exempelvis arbetar med praktisk flygundervisning i flygsimulatorer eller mörker.
Lediga tjänster
En institution – många olika jobb
Vi erbjuder tjänster som:
De flesta lärare vid institutionen är anställda som universitetsadjunkter. Många av dessa är flyginstruktörer och flygteorilärare med bakgrund inom kommersiellt eller militärt flyg. Titeln universitetsadjunkt innebär att man är en universitetslärare som inte disputerat, alltså inte uppnått doktorsgrad. En universitetsadjunkt ska ha högre utbildning eller motsvarande kompetens, vilket på Institutionen för flyg- och aeronautiska vetenskapar typiskt kan innebära flygutbildning, flyginstruktörsutbildning och erfarenhet att arbeta med utbildning inom flygbranschen. Som universitetsadjunkt har man rätt till kompetensutveckling på upp till 10% av sin arbetstid och kan, om man är behörig, ges möjlighet att också forskarstudera på arbetstid. Kompetensutvecklingen vid institutionen sker typiskt inom flyg- och högskolepedagogik. Flera adjunkter kombinerar undervisning inom olika typer av utbildningar såsom praktisk och teoretisk flygutbildning, utbildning av civila och militära piloter, utbildning av fjärrpiloter och utbildning av ingenjörsstudenter vid LTH. Detta skapar en dynamisk arbetsmiljö med spännande utmaningar beroende på den enskilde medarbetarens intressen och kompetensprofil.
Institutionen för flyg och aeronautiska vetenskaper anställer också biträdande universitetslektorer och universitetslektorer. Dessa är disputerade universitetslärare som kombinerar sin lärargärning med forskning i någon av institutionens forskningsmiljöer. Biträdande universitetslektor är en meriteringstjänst på upp till sju år under vilken man förväntas skapa meriter för att befordras till universitetslektor, vilket är en tillsvidareanställning.
Till institutionens labbmiljöer rekryteras även forskarstudenter (doktorander) och postdoktorer. Doktorander är anställda för att bedriva sina forskarstudier på minst 80% av sin tjänst under fem år. Övriga 20% kan användas till så kallad institutionstjänstgöring vilket kan innebära undervisning eller olika former av administration. Postdoktorer är nyligen disputerade forskare som anställs under två år för att bedriva forskning inom specifika projekt som Institutionen för flyg och aeronautiska vetenskaper tilldelats.
Vid Institutionen för flyg och aeronautiska vetenskaper finns också en teknisk avdelning, samt forskningslabb, vid vilka vi anställer teknisk personal såsom flygtekniker och forskningsingenjörer. Dessa ges, utifrån kompetensprofil, möjlighet att verka i flera av våra tekniska miljöer såsom flygplansverkstad, UAS-labb, jetmotorlabb eller med underhåll av flygsimulatorer.
Institutionen för flyg och aeronautiska vetenskaper har också en administrativ avdelning med administratörer som arbetar med utbildningsadministration, personaladministration, planering och schemaläggning, samt ekonomi. Dessa administrativa uppgifter är ofta dynamiska och varierade och fundamentala för att institutionen ska kunna bedriva sin omfattande verksamhet inom utbildning, forskning och tekniskt underhåll.
Hör våra anställda berätta om sina jobb
Om framtidens flyg och drönare med Rikard Tyllström
Att lära ut konsten att flyga med Johanna Kildén-Berg
Det här är Trafikflyghögskolan med Johan Bergström
Prenumerera på lediga anställningar
Genom en jobbprenumeration får du ett e-postmeddelande när det finns ett ledigt jobb inom ditt eller dina valda områden.
Fyll i prenumerationsformuläret på rekryteringssystemet Varbis webbplats